Külföld

Újabb civil hajó köthetett ki Szicíliában

Megerősíti határát Lengyelország

A Fehéroroszország nyugati határain fennálló migrációs válságot Aljakszandr Lukasenka rezsimje tervelte ki, és szervezte meg, ez a szomszédos uniós tagállamok, valamint az egész EU elleni hibrid támadásnak számít – olvasható az észt, a lett, a litván és a lengyel kormányfő hétfői közös nyilatkozatában.

Kaja Kallas észt, Arturs Karins lett, Ingrida Simonyte litván és Mateusz Mora­wiecki lengyel miniszterelnök a nyilatkozatban aláhúzta, a helyzet kapcsán az egész EU-ban újból át kellene értelmezni a határvédelem felfogását.

Mariusz Blaszczak lengyel védelmi miniszter egyébként tegnap a Twitteren jelentette be, hogy Lengyelország két és fél méter magas kerítést épít a Fehéroroszországgal közös határára.

Szintén tegnap engedélyt adtak az olasz hatóságok, hogy a szicíliai Augustában kiköthessen a Geo Barents civil hajó, fedélzetén 320 migránssal.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom