Külföld

Muszlim fiatalok támadtak egy párra

Újabb melegeket ért atrocitás jelzi, hogy a briteknél sincs biztonságban az LMBTQ-közösség a multikulturális társadalomban

Az Egyesült Királyságban megtöbbszöröződtek az LMBTQ-közösség elleni támadások. A brit rendőrség szivárványszínű járőrkocsikkal venné fel a harcot az előítéletek ellen.

Őrizetbe vett a brit rendőrség egy bevándorló hátterű férfit egy Birminghamben történt homoszexuális párt ért támadás miatt. A két férfit három támadó bántalmazta, akik először homoszexuálisokat sértő módon kezdtek szitkozódni, majd megverték a két férfit. Egyiküket leütötték, a másik áldozat pedig mély vágott sebeket szenvedett. Az incidenssel kapcsolatban még két muszlim férfit keres a rendőrség.

Régebben a brit ipar és kézművesség egyik fellegvárának tartott Birminghamet ma már csaknem har-minc százalékban muszlimok lakják, és az ilyen incidensek egyre gyakrabban fordulnak elő. Emellett Birmingham volt annak a bűnszövetkezetnek a központja is, amely kiskorú lányok ezreit kényszerítette prostitúcióra. Az ezzel kapcsolatban elítélt elkövetők majdnem kizárólag mind pakisztáni származásúak voltak.

Az Egyesült Királyságban a homoszexuálisok elleni incidensek az utolsó öt évben megháromszorozódtak. Ezek megelőzősére a brit rendőrség szóvivője bejelentette, hogy a rendőrautókat szivárványszínűre festik majd, és ellátják LMBTQ témájú logókkal is. Julie Cooke rendőrfőnök-helyettes szerint ezzel az LMBTQ-közösség önbizalmát szeretnék növelni. Az ezzel járó kiadás minimális, ennek hatása viszont óriási, nyilatkozott a rendőrtiszt.

Harry Miller, egy rendőrökért kampányoló csoport vezetője viszont úgy véli, „abban a pillanatban, amikor egy szivárványos rendőrjárőrt látunk, tudjuk, hogy ez egy olyan rendőri alakulat, amelynek meghatározott véleménye van egy sokakat megosztó kérdésről. Már nem látunk olyan rendőröket, akik mindenkiért vannak, tekintet nélkül politikai meggyőződésükre”. Szerinte a rendőrség szó szerint az autóira festette politikai nézeteit, miközben az erőszakos bűncselekményeknek csak hét százalékában indul eljárás a gyanúsítottak ellen. „A bűntények vizsgálatáról áttértek a gondolatok és vélemények vizsgálatára, mert ez számukra egyszerűbb”, vélekedett Miller.

Kapcsolódó írásaink