Külföld

Nem lehet kitoloncolni a szíriai terroristákat

Iszlamizmus Németországban

Észak-Rajna–Vesztfália tartományból toloncolják ki a legtöbb feltételezett terroristát a németországi tartományok közül – írta a Die Welt.

A lapnak a tartomány integrációs minisztere, Joachim Stamp elmondta, a kormány 2017-es megalakulása óta következetes hazatelepítési politikát folytat, kihasználva minden jogi lehetőséget. Hozzátette, hogy az elmúlt négy évben összesen 35 veszélyes iszlamistát toloncoltak ki, további harminc hazatelepített embert azzal gyanúsítanak, hogy kapcsolatban állt terrorszervezettel.

Jelenleg 55 olyan embert tartanak nyilván Észak-Rajna–Vesztfáliában, akik iszlamista fenyegetést jelenthetnek. Stamp szerint a fő problémát az a 24, főleg szíriai állampolgár jelenti, akiket még nem tudnak kitoloncolni, mert hazájukban életveszélynek lennének kitéve.

A dpa német hírügynökség írt tegnap arról, hogy jelentősen nőtt az antiszemita indíttatású bűncselekmények száma a keleti tartományokban. A kormány által közölt adatok szerint Brandenburg, Mecklenburg-Előpomeránia, Szász-Anhalt, Türingia tartományokban, valamint Szászországban 2017-ben 330 zsidóellenes bűncselekményt regisztráltak, tavaly viszont már 580-at.

Kapcsolódó írásaink