Külföld

Halálra ítéltek egy kanadait Kínában

Politikai bosszú lehet az ok

A kínai bíróság elutasította annak a kanadainak a fellebbezését, akit drogcsempészés miatt ítéltek el korábban.

Robert Lloyd Schellenbergre eredetileg tizenöt év börtönbüntetést szabtak ki. Ezt nemrég egy egynapos tárgyaláson súlyosították halálbüntetésre. Sokak szerint ez válasz arra, hogy 2018-ban Kanadában őrizetbe vették Meng Wanzhout, a Huawei egyik vezetőjét az Egyesült Államok hatóságainak kérésére. Meng kiadásáról a héten fog döntést hozni a kanadai bíróság.

Egy kínai újság korábban azt írta, ha megtörténik Meng kiadatása az Egyesült Államokba, sokkal rosszabb dolgok fognak történni, mint hogy letartóztatnak egy kanadai állampolgárt. A kanadai kormány ezért azzal vádolja a kínai vezetést, hogy politikai okokból szabott ki ilyen súlyos ítéletet a bíróság Schellenbergre, és valójában a külvilágtól elszigetelten, túszként tartják őt fogva Kínában.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom