Külföld

Az LMBTQ-lobbi megállás nélkül gyártja a propagandacélú mesekönyveket

A gyerekek a melegházasságról, a preferált névmásokról és a nemi identitásról tanulhatnak, köszönhetően a propagandacélú LMBTQ-gyerekkönyveknek – írja a The Daily Signal.

Az LMBTQ-lobbi megállás nélkül gyártja a propagandacélú mesekönyveket
A Herceg és a lovag című gyerekeknek szóló mesekönyvet Daniel Haack írta. A szerző váratlan homoszexuális fordulatot ad az igaz szerelmet kereső herceg klasszikus történetének.
Fotó: Origo

A gyerekeket egyre inkább szexuális tartalommal célozzák meg az iskolákban az „átfogó szexuális nevelés„ leple alatt. Mindaz mellett, hogy a gyermekek számára a könyvek által közölt szexuális tartalmak nem megfelelőek, az ilyen könyvekkel kapcsolatosan a gyerekeket érintő mentális és egészségügyi problémák is felmerülnek - mondta Jared Eckert, a DeVos Vallás és Civil Társadalom Központ kutatási asszisztense. 

A kutatások azt mutatják, hogy a szexuális tartalmaknak való korai kitettség összefügg a rossz mentális egészséggel, a kockázatos szexuális viselkedéssel, és felnőttkorban a pornófüggőséggel is. Ha a gyerekek nem is értik teljesen azt, hogy mit látnak vagy hallanak, a közölt üzenetek formálják őket, és megtanulják, hogy ezek alapján cselekedjenek. Az ilyen könyvek népszerűsítésével ártanak a gyerekeknek - emelte ki az Origo. 

A ”Jazz vagyok„ című gyerekeknek szóló mesekönyv 2014-ben jelent meg. Szerzői Jessica Herthel, a transzneműek jogvédője és Jazz Jennings, a TransKids Purple Rainbow Alapítvány tiszteletbeli társalapítója és a TLC valóságshow-jának a sztárja.

„Nekem lány agyam van, de fiú testem. Ezt hívják transzneműségnek. Én így születtem” - áll a „Jazz vagyok” című könyvben.

Az „Jazz vagyok” számos díjat kapott az LMBTQ-lobbinak köszönhetően. Ez volt az egyik első slágernek számító LMBTQ-propaganda gyerekkönyv a gyerekirodalomban.
Az „Jazz vagyok” számos díjat kapott az LMBTQ-lobbinak köszönhetően. Ez volt az egyik első slágernek számító LMBTQ-propaganda gyerekkönyv a gyerekirodalomban.
Fotó: Amazon.com

Az „Jazz vagyok” számos díjat kapott az LMBTQ-lobbinak köszönhetően. Ez volt az egyik első slágernek számító LMBTQ-propaganda gyerekkönyv a gyerekirodalomban. Ha valaki rákeres az Amazonon a könyv címére, akkor a hasonló könyvek között számos olyan gyerekmesét talál, amelyek az LMBTQ-ideológiát népszerűsítik kisgyerekek számára.

„Ők Ő Ő Én: Szabadnak lenni!" című könyv színes és szöveges útmutatást ad a gyerekeknek az LMBTQ-névmások világába.  A könyv szerzői, Maya és Matthew Smith-Gonzalez, véleménye szerint nemcsak a férfi és női névmások léteznek, hanem sokkal több nem női és férfi névmás is létezik, amit a könyv során ismertetnek a gyanútlan kisgyerekekkel. (A magyar nyelvben a névmások nem különböztetik meg a nemeket, így ez nálunk nehezebben értelmezhető.) A könyv 18 illusztrált oldallal kezdődik, amelyeken zöld, kék és sárga árnyalatban gyerekek és felnőttek állnak egymás mellett. Néhányan fiúnak, mások lánynak, míg vannak, akik nemileg semlegesnek tűnnek a képeken.

A könyv szerzői, Maya és Matthew Smith-Gonzalez, véleménye szerint nemcsak a férfi és női névmások léteznek
A könyv szerzői, Maya és Matthew Smith-Gonzalez, véleménye szerint nemcsak a férfi és női névmások léteznek
Fotó: Origo

A következő hat oldalon elmagyarázzák a szerzők a névmások fogalmát, és közlik azt, hogy a kisgyerekek hogyan változtathatják meg a névmásaikat. A szerzők állítása szerint csak a gyerekek tudhatják egyedül, hogy melyik névmás fejezi ki a legjobban a lelkivilágukat, és azt, hogy kik is ők valójában.

A könyv készítői szerint megdöbbentő módon még a „tree", azaz a fa szó is lehet névmás. A szerzők arra bátorítják a gyerekeket, hogy ha elégedetlenek női vagy férfi névmásaikkal, akkor bátran változtassák meg azokat, vagy találjanak ki egy újat, mint például a „fa". 

A Herceg és a lovag egymásba szeretnek a harc után

A Herceg és a lovag című gyerekeknek szóló mesekönyvet Daniel Haack írta. A szerző váratlan homoszexuális fordulatot ad az igaz szerelmet kereső herceg klasszikus történetének. Az első oldalakon megismerkedhetünk egy őszinte és jóképű herceggel, akinek menyasszonyra van szüksége, mielőtt elfoglalhatná a trónt. Azonban a herceg egyetlen olyan hölggyel sem találkozik, aki megfelelő lenne a számára.

Amikor a sárkány megtámadja a királyságot, a herceg megpróbálja felvenni a harcot a fenevaddal szemben. Képtelen megbirkózni egyedül a feladattal, így megjelenik egy lovag, aki segít a hercegnek a küzdelemben. A herceg és a lovag együtt legyőzi a sárkányt. Egy ilyen veszélyes bátor tettre vállalkozva a két idegent valószínűleg testvéri barátság fűzné össze egy klasszikus gyermekmesében, de nem ebben.

A klasszikus mese szokásos fordulata helyett a két férfi története egy esküvővel zárul. „És a két férfi esküvőjének napján a levegő megtelt vidámsággal és nevetéssel, mert a herceg és a fényes lovag boldogan éltek, amíg meg nem haltak."

Kapcsolódó írásaink