Külföld

Továbbra is az amerikai rendőrségek leépítését pénzeli Soros György

Rekordszámú gyilkosság Minneapolisban

Médiajelentések szerint Soros György amerikai oligarcha pénzeli az amerikai Minneapolis városában tevékenykedő rendőrség feloszlatását sürgető szervezeteket.

Továbbra is az amerikai rendőrségek leépítését pénzeli Soros György
Fotó: AFP/Fabrice Coffrini

Az Open Society Policy Center félmillió dolláros adománnyal támogatta a Vote Yes 4 Minneapolis (VY4M) nevű politikai aktivista csoportot. Ez egy harminchárom nonprofit csoportot egyesítő civil szervezet, amely a hagyományos rendfenntartó alakulatokat egy „közbiztonsági ügynökséggel” akarja helyettesíteni.

Soros alapítványa ezzel összefüggésben úgy nyilatkozott, „a Nyílt Társadalom egy régi támogatója a faji igazságosságnak és egyenlőségnek. Büszkén támogatjuk a helyi szervezeteket, amelyek a helyi vezetőkkel egyetemben dolgoznak egy jobb közbiztonságon és a jóléten”.

A VY4M közleményében azt írja, a rendőrség helyére egy olyan ügynökséget akarnak tenni, amely képzett „béketisztviselőkkel” közelítené meg bűnözés kérdését a közjólét és egészségügy oldaláról. Minneapolisban a rendőrség pénzforrásainak csökkentése óta tizenhét százalékkal nőtt az erőszakos bűntények száma, ezek közt a gyilkosságok rekordnagyságú ugrást mutattak.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom