Külföld

Négerezett a rendőrfőnök

Egymás szennyesét mossák a rendfenntartó-ellenes német politikusok

Feloszlatták a frankfurti SEK speciális rendőralakulatot állítólagos szélsőjobboldali nézetek és jelképek terjesztése miatt, ahogy arról már egy júniusi számunkban is beszámoltunk. A Tichys Einblick független hírportál vizsgálata viszont kiderítette, baloldali politikai boszorkányüldözés folyik a rendfenntartók ellen, illetve semmiféle bizonyíték nem utal arra, hogy jobboldali radikalizmus terjedt volna soraikban

Az ellenük indult eljárás és rágalomkampány fő szervezője, Hessen tartomány belügyminisztere Peter Beuth (CDU) számára viszont igen kínos fejlemény az, hogy most épp az alakulat újraszervezésével általa megbízott Stefan Müller rendőrfőnök keveredett rasszizmusgyanús botrányba. Müller, aki zéró toleranciát hirdetett a „jobboldali” nézeteknek, tisztek egy harminc fős csoportja előtt úgy nyilatkozott: „nem kell attól félnetek, hogy most elkezdjük a tíz kicsi néger játékot”.

Müller azt állítja, azonnal bocsánatot kért a jelenlevőktől, és elutasítja a rasszizmus vádját. Beuth belügyminiszter is kiállt jelöltje mellett, mondván, Müller bocsánatot kért és az incidenst önkritikusan kezelte, ezért is ő a legalkalmasabb személy erre a posztra.

Ehelyett azt a rendőrtisztet kritizálta, aki a botrányt kiszivárogtatta. Az egyik jelenlevő viszont úgy nyilatkozott, semmiféle bocsánatkérés nem hangzott el az incidens során, ami annál is kellemetlenebb, mivel egy fekete rendőrtiszt is volt köztük. Ez viszont azt jelenti, hogy a rendőrfőnök hazudott az esetet kivizsgáló parlamenti bizottság előtt, és vélemények szerint Beuth belügyminiszter is csak azért védi beosztottját, hogy saját rendőrellenes hamis konstrukcióját fenn tudja tartani a szaporodó bírálatok ellenére.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom