Külföld

Magyarország a konzervatívok példaképe

Izgalmas kísérlet zajlik Magyarországon: mi történik, ha az országot azok köré az emberek köré szervezik, akik ott élnek, őket védik meg, az ő életüket teszik jobbá, és támogatják a családalapítást” – fogalmazott Tucker Carlson, a legbefolyásosabbnak tartott amerikai konzervatív személyiség, akinek minden este milliók követik a politikai talkshow-ját a Fox csatornán.

Magyarország a konzervatívok példaképe
Tucker Carlson
Fotó: AFP/Roy Rochlin

Carlson és csapata az egész hetet Magyarországon tölti, hétfőn Orbán Viktor kormányfővel is találkozott, a vele készült interjút még a héten bemutathatják. Szerinte lényegében a világon egyetlen más ország sem követi a fentebb említett politikát, az amerikai demokraták pedig éppen ezért utálják is a magyar kormányt. Carlson nem túlzott: miután közös fotójuk Orbán Viktorral megjelent a közösségi médiában, az amerikai sajtó nekiesett a magyar kormánynak. Rod Dreher, a The American Conservative újságírója – aki jelenleg Magyarországon él a Danube Institute vendégkutatójaként – keddi cikkében úgy fogalmazott, az amerikai liberálisoknak és neokonzervatívoknak „elszállt az agya” Carlson látogatása miatt, szerte a mainstream sajtóban abszurd vádakkal, téves információkkal támadják a magyar kormányt. Elterjedt az az álhír is, hogy Carlson egy „szélsőjobboldali konferencián” szólal fel szombaton, pedig valójában az MCC Feszt nevű esztergomi zenei, oktatási és közéleti fesztiválon tart előadást. A Washington Post szerint az amerikai konzervatívok Magyarország után sóvárognak, a Daily Beast szerint pedig Donald Trump volt elnök követői hazánkat másolnák.

Kapcsolódó írásaink

Lemondatnák Andrew Cuomót

ĀEgyre inkább fogy a levegő a szexbotrányba keveredett New York-i demokrata kormányzó körül, úgy tűnik, sem a pártja sem a média nem siet a segítségére