Külföld

Kovács Zoltán: Nevetséges a liberális twitterezők által Tucker Carlsonról kreált történet

Orbán Viktor miniszterelnök és a magyar kormány folyamatosan kap interjúkéréseket - hangsúlyozta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdai Twitter-bejegyzésében, reagálva az amerikai FOX News műsorvezetője, Tucker Carlson magyarországi látogatásával kapcsolatos bírálatokra.

Kovács Zoltán: Nevetséges a liberális twitterezők által Tucker Carlsonról kreált történet
Kovács Zoltán
Fotó: MH

Kovács Zoltán négyrészes posztjában teljességgel nevetségesnek nevezte a néhány liberális twitterező által kreált, Tucker Carlson, az apja és Magyarország kapcsolatáról szóló történetet.

Az államtitkár azt kérdezte: „mi oka lenne rá a kormánynak, hogy pénzt fizessen egy interjúért?”. Szerinte a valamit valamiért elvnek még a feltételezése is nevetséges.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar kormány a Policy Impacttel 2018-ban kötött szerződést, amely 2019-ben lejárt. Ez az adat teljes mértékben nyilvános - tette hozzá.

Kovács Zoltán egy alternatív szalagcímet is ajánlott: „Újságírók, akik lecsapnak az összeesküvés-elméleteket gyártó Tucker Carlsonra, maguk is jobboldali összeesküvés-elméleteket kitalálva magyarázzák a televíziós személyiség magyarországi látogatását”.

Kapcsolódó írásaink