Külföld

Varga Judit: Magyarország folytatja a harcot Brüsszellel szemben

Gyengítenék a közösségeket

A kisebbségvédelmet relatívan, szelektíven és diszkriminatívan értelmezik Brüsszelben – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter tegnap Sátoraljaújhelyen, az újraindítás-megújulás mottóval megrendezett nemzetpolitikai rendezvényen.

Varga Judit: Magyarország folytatja a harcot Brüsszellel szemben
Varga judit
Fotó: Facebook/Varga Judit

A föderalista oldal célja gyengíteni a nemzetet, a családot és az identitást. Miközben a szexuális kisebbségeket és a genderügyet akár jogalap nélkül is védelmezik, addig a nemzeti kisebbségek védelmét nem tartják fontosnak, ezért a magyar kormány mindig rá fog világítani erre a kettős mércére, mondta a miniszter. Szerinte egy erős nemzeteken alapuló erős Európára van szükség.

A rendezvényen Németh Zsolt az Európai Unió gazdasági újraindításról beszélt, szerinte ennek a legfontosabb tényezője a közép-európai együttműködés lesz, és az egyik legfontosabb feladat, hogy egész Euró­pára kiterjesszük azt, amit Közép-Európában létrehoztunk.

Kapcsolódó írásaink

Brüsszel újra kettős mércét alkalmaz

ĀZsarolóeszköznek nevezte Varga Judit az uniós bizottság legújabb jogállamisági jelentését, amely valójában a baloldali ideológia számonkérése Hidvéghi Balázs szerint