Külföld

Gyerekeinket ne bolondítsák genderaktivisták – üzente Alexandr Vondra EP-képviselő

Európai kultúrharc

A Postoj szlovák hírportálnak nyilatkozott Alexandr Vondra cseh európai parlamenti képviselő, aki a minap azzal vívta ki maga ellen Brüsszel haragját, hogy az EU klímavédelmi csomagját egy túlszabályozott kommunista gazdasághoz hasonlította, amilyen a múltban már egyszer elvette szabadságunkat, és szegénységbe taszított.

Gyerekeinket ne bolondítsák genderaktivisták – üzente Alexandr Vondra EP-képviselő
Alexandr Vondra
Fotó: Európai Parlament

Most a magyar gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban a szókimondó cseh politikus úgy nyilatkozott, ha a magyarok ellenőrzésük alatt akarják tartani, hogy milyen civil szervezetek fognak berontani az iskoláikba, és bolondítani a nyolcéves gyerekeket azzal, hogy választhatnak, fiúk vagy lányok legyenek-e, akkor ezt a kezdeményezést támogatja.

A genderista ideológusok ilyen beavatkozásai mára mindennapossá váltak nyugaton, legfőképpen az Egyesült Államokban. Vondra szerint a törvény nem a homoszexualitásról való vitát próbálja betiltani. Ellenben amikor olyan felmérésekről olvasunk, hogy a tinédzserek tíz százaléka transzneműnek tartja magát, ez már az ilyen ideológusok befolyásának klasszikus példája, akik összezavarják a kiskorú gyermekeket.

Ha a magyarok ezt a törvényt az alapjogok rovására alkalmaznák, nyilatkozik Vondra, ő is ellene lenne, de szerinte az Európai Bizottságnak nincs semmi oka a jelen esetben beavatkozni. A magyar és lengyel példa mutatja, hogy itt kultúrharc folyik, amibe Brüsszelnek nem kellene belekeverednie, vélekedik a cseh képviselő.

Kapcsolódó írásaink