Belföld

„Igenis, át akarják programozni a gyermekeinket!”

Nem mond igazat az Európai Bizottság (EB): igenis át akarják programozni a gyermekeket! - közölte legfrissebb Facebook-bejegyzésében Szánthó Miklós

„Igenis, át akarják programozni a gyermekeinket!”
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Az Alapjogokért Központ igazgatója úgy látja: még akár a józan ész erőinek politikai sikereként is felfogható lenne, hogy az EB tagadja, hogy valaha is be akarta volna vinni az iskolákba a genderideológiát. „Azonban ez (sajnos) nem igaz, a testület számtalan dokumentumban deklarálta már, hogyan kell promotálni az »LMBTQAPI+« ügyet a köznevelési intézményekben” - mutat rá Szánthó, aki példákkal is alátámasztja állításait.

Az első példa az EB tavaly kiadott „genderstratégiája”, amelyúgy fogalmaz, hogy „a Bizottság valamennyi uniós szakpolitikai területen kezelni fogja a társadalmi nemen alapuló hátrányos megkülönböztetés közötti interszekcionalitást (???), és a gyermekek jogaira vonatkozó uniós stratégiai keretek kapcsolódni fognak ehhez a stratégiához”. 

Szánthó emlékeztet, hogy a szintén 2020-ban elfogadott „LMBTIQ-stratégia” pedig rögzíti, hogy „a Bizottság támogatni fogja a gyermekek számára nyújtott befogadó oktatás biztosításával kapcsolatos bevált gyakorlatok cseréjének ösztönzését (...), foglalkozni fog az oktatásban megjelenő nemi sztereotípiákkal. (...) A Bizottság támogatni fogja azokat a projekteket, amelyek a kulturális kifejezésmód használatával előmozdítják az LMBTIQ-személyek teljes körű befogadását. A Bizottság növelni fogja az LMBTIQ-személyek egyenlőségét azáltal, hogy beépíti azt a releváns oktatási kezdeményezésekbe.” 

Szánthó szerint még számtalan dokumentumot lehetne felhozni - többek között az Európai Parlamentnek az egész EU területét LGBTI- és genderszabadság zónájává nyilvánító határozatát, vagy a nemrégiben elfogadott abortuszhatározatát -, melyek kifejezetten amellett kardoskodnak, hogy „biztosítani kell a nem ítélkező és átfogó szexuális oktatáshoz való jogot” már kiskorú gyermekek számára is.

„Bizonyos szempontból örvendetes, hogy a Bizottság most az eurokratákra jellemző tejberizs-gerinccel hirtelen elszégyellte magát és megpróbálja letagadni annak a genderőrületnek a létezését, melyet ők maguk akarnak rákényszeríteni már a kisgyerekekre is. Ettől a tény még tény marad: az EU legkülönfélébb intézményei már évek óta kifejezett élharcosai a fröcsögő jóemberkedésnek és a kiskorúak mentális átprogramozásának. Ez pedig számukra és a társadalom számára is rossz, gátlandó és megelőzendő - melynek egyik eszköze az Országgyűlés által pár hete elfogadott gyermekvédelmi törvény. Utóbbit tehát azért éri annyi támadás, mert egész egyszerűen szembemegy a liberális korszelemmel” - szögezi le az Alapjogokért igazgatója.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink