Külföld

Mi szükség van megint az ideológiai boszorkányüldözésre?

A igazságügyi miniszter  Igor Senčar úrral, Szlovénia EU-ügyekért felelős államtitkárával találkozott, valamint Gašper Dovžannal.

Mi szükség van megint az ideológiai boszorkányüldözésre?
Üdvözöljük a szlovén elnökség prioritásait - írta Varga Judit
Fotó: Facebook/Varga Judit

Ma reggel Szlovéniában, az informális Igazságügyi Tanács előtt a nemzetközi sajtó kérdéseire válaszolva az igazságügyi miniszter elmondta: a magyar gyermekvédelmi törvény nem ütközik uniós jogba. Az EU Alapjogi Chartája szerint is a szülők joga meghatározni, hogyan nevelik gyermekeiket.

„Sajnálatos, hogy a Bizottság ideológiai álláspontokat kever össze pénzügyi-szakmai kérdésekkel.”

A magyar RRF-tárgyalások zökkenőmentesen haladtak eddig. Nem értjük mi szükség van megint az ideológiai boszorkányüldözésre. A magyar embereknek járnak az RRF-források, ezért a pénzért a magyar emberek megdolgoztak - írta a miniszter.

Objektum doboz

Varga Judit a nemzetközi sajtónak is világossá tette: kibújt a szög a zsákból, az fáj a brüsszeli bürokratáknak, hogy az LMBTQ-aktivistákat nem engedjük a gyerekek közelébe.

Objektum doboz

„Üdvözöljük a szlovén elnökség prioritásait”

Varga Judit elmondta, hogy a megbeszélések során áttekintették a szlovén elnökség prioritásait, de körüljártuk az illegális migráció, a környezetvédelem és az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozat témaköreit is.

Örvendetes, hogy az EU-t érintő legfontosabb politikai kérdésekben Szlovénia és Magyarország azonos platformon állnak - jegyezte meg. 

„A nap végén V4-es kollégáimmal egyeztettük a közép-európai álláspontokat, készülve a holnapi tanácsülésre.”

Kapcsolódó írásaink