Külföld

Újabb liberális támadások

Az Európai Unió ne diktáljon a tagállamoknak – mondta lapunknak Tom Van Grieken

A hétvégén is folytatódtak a magyar gyermekvédelmi törvény miatti liberális támadások. A Denník N híradása szerint Zuzana Caputová szlovák államfő egy eseményen azt nyilatkozta, biztosan nem írna alá a magyarhoz hasonló jogszabályt.

Újabb liberális támadások
Tom Van Grieken szerint a magyarokat provokációk hosszú sora érte az uniós politikusok részéről
Fotó: AFP/Nicolas Maeterlinck

A liberális politikus sajnálatát fejezte ki, hogy Eduard Heger kormánya nem támogatta több európai ország vezetésének közös állásfoglalását a törvény bírálatáról.

Az Európai Parlament liberális Renew frakciója szombaton is megerősítette, hogy az uniós intézmények mielőbbi fellépését, a Magyarország elleni eljárás felpörgetését követeli. A képviselőcsoport a Twitteren megosztotta a The Parliament Magazine cikkét, amely idézte Cseh Katalint, a Momentum EP-képviselőjét is, aki szerint az Európai Bizottságnak alkalmaznia kell az uniós költségvetéshez csatolt jogállamisági mechanizmust hazánkkal szemben.

Egyes uniós tagállamok szükségtelen mértékű és képmutató összpontosítása Magyarországra abszolút tévút – hangsúlyozta lapunknak Tom Van Grieken, a jobboldali Flamand Érdek (Vlaams Belang) elnöke. Rámutatott, a magyar gyermekvédelmi törvény miatti támadást a magyar emberek és képviselőik elleni provokációk hosszú sora előzte meg. Tom Van Grieken hangsúlyozta, pártjának fontos a szuverenitás. „Nem az Európai Uniónak kell diktálnia, hogy a nemzetállamokban mely törvények elfogadhatóak és melyek nem” – tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink

Európa maradjon európai

ĀErős szövetségre van szükség a balliberálisokkal szemben, akik a migrációval átalakítanák a társadalmainkat, és felszámolnák a szuverenitást – hangsúlyozta Tom Van Grieken