Külföld

Újabb antiszemita támadás az Egyesült Államokban

Megkéseltek egy rabbit

Az Egyesült Államokban gyűlölet-bűncselekmény vádjával letartóztatták azt a férfit, aki nemrég Bostonban leszúrt egy rabbit.

Az áldozatot, Shlomo Noginskit egy zsidó iskola előtt támadta meg az egyiptomi származású Khaled Awad. A támadást a rabbi szerencsére túlélte.

Awadot az eset után nemsokkal letartóztatták fegyveres rablás, valamint gyilkossági kísérlet vádjával, ezután derült ki, hogy korábban többször tett zsidókat és keresztényeket támadó kijelentéseket is. Awad és védője arra hivatkoznak, hogy mentális betegsége befolyásolta a támadás elkövetésekor, ezért azt indítványozták, hogy megfigyelés alá kerüljön egy pszichiátriai intézetbe, még a tárgyalás megkezdése előtt.

Avi Mayer, az Amerikai Zsidó Bizottság elnöke a Twitteren kommentálta az esetet és felszólalt a zsidók biztonsága érdekében. Mint ismert, az elmúlt hónapokban, a legutóbbi palesztin–izraeli konfliktust követően az Egyesült Államokban nagy mértékben elszaporodtak a zsidókkal szemben elkövetett gyűlölet-bűncselekmények. Többek között zaklatások, rongálások, valamint erőszakos bűncselekmények is történtek országszerte.

Kapcsolódó írásaink