Külföld

Abortuszklinika végez szexuális képzéseket

Az amerikai iskolákban kizárnák a szülőket gyermekeik neveléséből

Az Egyesült Államok legnagyobb abortuszklinika-hálózatának egyik neveltje fordult a szervezet ellen. Monica Cline, aki korábban részt vett a Planned Parenthood (PP) terhességmegszakítást végző és népszerűsítő hálózat képzésein, most felszólalt, mert szerinte a szervezet szexualizálja a gyermekeket, a nevelésükből kizárja a szülőket, és megsérti a meg nem született magzat emberi méltóságát.

Abortuszklinika végez szexuális képzéseket
A Planned Parenthood szervezet iskolákban tart felvilágosító órákat
Fotó: A Planned Parenthood Facebook-

Cline, aki jelenleg egy abortuszellenes szervezet tagja, üdvözölte Iowa állam legfelsőbb bíróságának azon döntését, amely szerint állami hatóságok meggátolhatják a PP-iskolákban tartott szexuális felvilágosító képzéseit, amelyeket mellesleg az amerikai szövetségi kormány pénzel. Véleménye szerint ezek a képzések a gyermekeket arra tanítják, hogy legyenek szexuálisan aktívak, és az önmegtartóztatásnak semmi teret nem engednek. Cline szerint a gyermekek szexualizálásának célja az, hogy minél több abortuszt végezhessenek az erre szakosodó klinikák.

Cline közölte: a PP felvilágosító módszere rendkívül szexualitásorientált, az önmegtartóztatást nevetségesnek tartják. Szerintük a szülők csak akadályt jelentenek az ilyen nevelésben. A nő kijelentette: a családok krízise épp az abortuszban nyilvánul meg a legtapinthatóbban, ez pedig mindig a szexuális felvilágosítással kezdődik. Az ilyen szervezetek a szülőket ebből a folyamatból kizárnák, így a gyermekek nemcsak azzal sértik meg önmaguk szexuális méltóságát, hogy házasságon kívüli szexuális kapcsolatot folytatnak, hanem azzal is, hogy az abortusz során a magzat emberi méltóságát is megsértik.

A PP hivatalos státusza nonprofit szervezet, ennek ellenére 2014-es adatok szerint az éves bevétele 1,3 milliárd dollár volt. A szövetségi kormánytól 528 milliót kaptak. Az Egyesült Államokban hétszáz klinikát működtetnek, ahol évente több százezer terhességmegszakítást végeznek el. A múltban a szervezet botrányt kavart, amikor kiszivárgott, hogy az elvetetett magzatok szöveteit pénzért árulják gyógyszergyártó cégeknek.

Kapcsolódó írásaink