Külföld

Szexuális bűnöző támadja a magyar gyermekvédelmi törvényt

Cyrus Engerert a máltai sajtó tudósítása szerint 2014-ben felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, mert kompromittáló felvételeket küldött szét a partneréről, aki korábban szakított vele.

Szexuális bűnöző támadja a magyar gyermekvédelmi törvényt
A máltai munkáspárti Cyrus Engerer a gyermekvédelmi törvény témafelelőseként az európai értékek állítólagos védelmére hivatkozva uszít Orbán Viktor miniszterelnök „ultranacionalista” kormánya ellen
Fotó: Facebook/Hidvéghi Balázs

Cyrus Engerer, máltai baloldali politikust, korábban két év felfüggesztett börtönre ítélték, mert pornográf anyagokat terjesztett a volt partneréről.

Ami kifejezetten kínos a dolog, hogy most ő az egyik témafelelőse a magyar gyermekvédelmi törvényt támadó EP-állásfoglalásnak. Magyarán hetek óta tartó őrjöngésében az európai baloldalnak sikerült egy szexuális bűnözőt csatasorba állítania a gyermekek szexuális oktatását szabályozó magyar törvénnyel szemben. Mintha egy orvvadász beszélne az állatvédelemről - írta a közösségi oldalán Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő.

Az ügy súlyossága és az elmarasztaló ítélet ellenére Cyrus Engerer indulhatott a 2014-es EP-választáson. Ez csak annak köszönhetően történhetett meg, hogy éppen az említett év elején módosították a választási törvényt, amely lehetővé tette, hogy felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt személy is szavazhat, és megméretheti magát a voksolásokon.

Kapcsolódó írásaink