Külföld

Politikailag elfogult vádaskodást erőltet az Európai Parlament

Az Európai Parlament plenáris ülése az Európai Bizottság 2020-as jogállamisági jelentéséről szóló szövegről szavazott, amelyben a vizsgálódás hatékonyabbá tételét követeli. Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő írásbeli hozzászólalásában kiemelte: a jogállamisági hadjárat egyik fő eszköze lett az Európai Bizottság által évente kiadott jelentés, amely a tagállamok pártatlan értékelése helyett ideológiailag elfogult álcivil szerveztek vádaskodásaiból áll.

Politikailag elfogult vádaskodást erőltet az Európai Parlament
Hidvéghi Balázs
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Hidvéghi Balázs EP-képviselő elmondta: jól megszoktuk már, hogy a baloldali-liberális fősodor a jogállamiság fogalmát használva folytat ideológiai hadjáratot azokkal szemben, akik nem értenek egyet velük. „Ennek egyik fő eszköze lett az Európai Bizottság éves jogállamisági jelentése, amelynek hamarosan érkezik a 2021-es kiadása„ - jegyezte meg a képviselő.

Hozzátette: az Európai Parlament ezt az eszközt szeretné továbbfejleszteni. Még több, a tagállamok hatáskörébe tartozó területet vonna a vizsgálódás körébe, és jogi, pénzügyi eszközökkel büntetné azokat, akik másképp gondolkodnak. „Nem véletlenül Magyarország és Lengyelország kerül ismét a hazugságok célkeresztjébe. Azokat büntetnék, akik elutasítják a bevándorlást, más elképzeléseket fogalmaznak meg Európa jövőjéről, felszólalnak az erőszakosan terjeszkedő genderideológia ellen” - emelte ki a képviselő.

Az EP-képviselő szerint az ilyen politikailag elfogult és egyoldalú jelentések azonban nem szolgálják Európa érdekét, csak aláássák az Unió egységét és törésvonalakat hoznak létre a tagállamok között.

Kapcsolódó írásaink