Külföld

Junge Union: Eltúlzott a Maaßent övező vita

Újabb törésvonal a német kormánypártban

Tovább folyik a vita a német Kereszténydemokrata Unióban (CDU) a párt szövetségi parlamenti képviselőjelöltje, Hans-Georg Maaßen minapi nyilatkozata miatt, amelyben a volt alkotmányvédelmi vezető elfogultsággal vádolta meg a német közmédiát.

Junge Union: Eltúlzott a Maaßent övező vita
Tilman Kuban
Fotó: AFP

A párt képviselője, Uwe Schummer a Funke médiacsoport lapjainak nyilatkozva felszólította a CDU türingiai szervezeteit, hogy ne támogassák tovább Maaßen képviselő-jelöltségét, amelyet egyébként hibának nevezett. A CDU dél-türingiai szervezete ugyanakkor kiállt Maaßen mellett. A CDU ifjúsági szervezetét, azaz a Junge Uniont vezető Tilman Kuban úgy véli, eltúlzott a Maaßen kijelentéseit övező vita.

Kuban ugyanakkor elfogadhatatlannak nevezte, hogy párttársa nyíltan megkérdőjelezi a sajtószabadságot, szerinte mindez összeegyeztethetetlen a CDU alapvető értékeivel. „A sajtó szabad, és az is marad” – tette hozzá Kuban.

Kapcsolódó írásaink

A német sajtót bírálta Maaßen

ĀElfogultsággal vádolta a közszolgálati médiát az alkotmányvédelem volt vezetője, aki szerint az állampolgárok nem mernek szabadon véleményt nyilvánítani, az újságírók pedig elszakadtak a valóságtól