Külföld

Varga Judit: Elég volt a rágalmakból és az álhírekből!

Itt az idő, hogy gátat szabjunk a Magyarországot érő alaptalan és hazug támadásoknak - mutatott rá Varga Judit keddi Facebook-bejegyzésében.

Varga Judit: Elég volt a rágalmakból és az álhírekből!
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

Az igazságügyi tárca vezetője emlékeztetett: az ellenzéki szavazatokkal együtt demokratikusan elfogadott gyermekvédelmi törvényt több európai uniós tagállam vezető politikusa is bírálta az elmúlt hetekben.

Objektum doboz

„Többen olyan durva és antidemokratikus kijelentéseket tettek, amellyel átlépték azt a bizonyos vörös vonalat. Ezek a hatalmi indíttatású, tiszteletlen megnyilatkozások mind a rég letűntnek hitt gyarmatosító beidegződésekből és a felsőbbrendűség hamis elgondolásából következnek” - mutatott rá Varga Judit, hozzátéve: az Európai Parlament arra készül, hogy szerdai ülésén elítélő nyilatkozattal gyakoroljon nyomást Magyarországra azért, mert Magyarország törvényekkel szeretné megvédeni a gyermekek és szülők jogait.

Eddig és ne tovább! - írta a miniszter, hozzátéve: a Magyar Közlönyben kedden reggel megjelent, a Magyarországot ért durva és antidemokratikus politikai támadásokról szóló kormányhatározat értelmében „elejét vesszük az összehangolt lejárató kampánynak”.

„Ezért a kormány döntése alapján levélben tájékoztatom az európai uniós politikai élet szereplőit, valamint az uniós és a tagállami szerveket és tisztségviselőket a kormányhatározatban foglaltakról, a gyermekvédelmi törvény tartalmáról, továbbá a Kormánynak a magyar gyermekvédelmi politikával szembeni támadásokkal kapcsolatos álláspontjáról” - tudatta a miniszter, hozzátéve: elég volt a rágalmakból és az álhírekből, végre tiszta vizet kell önteni a pohárba.

Nincs megállás

A francia Le Monde napilap hasábjain is ott lesz a magyar álláspont: számunkra a gyermekek és családok védelme a legfontosabb - írta következő posztjában Varga Judit.

Mi, közép-európaiak ismerjük jól, hogy milyen az, amikor az állampárt, illetve az általa működtetett diktatórikus rendszer vagy karhatalmi erő akarja a szülők helyett nevelni a gyermekeket. A kommunistáknak sem engedtük ezt meg, nem engedjük hát, hogy a liberális demokrácia önjelölt apostolai a magyar szülők helyett neveljék a gyermekeket - jelentette ki az igazságügyminiszter.

Objektum doboz

Nem engedhetjük, hogy a szülők helyett civil szervezetek gyámsága alá helyezzék a gyermekeinket - összegezte a véleményét.

Kapcsolódó írásaink