Külföld

Tovább erősödött a CDU/CSU pártszövetség

Baerbock a fiatalok kedvence

Ismét növelni tudta előnyét a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU), a pártszövetség támogatottsága az elmúlt héthez képest egy százalékponttal erősödve 29 százalékon áll Németországban – derül ki a ZDF köztelevízió Politbarometer kutatássorozatának friss adataiból.

Az ellenzéki Zöldek népszerűsége változatlanul 22 százalékos, a harmadik legnépszerűbb párt a szociáldemokrata SPD 14 százalékkal, a liberális FDP és a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) támogatottsága jelenleg tízszázalékos. A válaszadók nyolcvan százaléka szerint egyelőre nem egyértelmű, ki nyeri a három hónap múlva esedékes szövetségi parlamenti választást.

Amennyiben a németek közvetlenül választanának kancellárt, a harminc év alattiak 56 százaléka a Zöldek jelöltjére, Annalena Baerbockra voksolna, Armin Laschet CDU/CSU-jelölt támogatottsága a fiatalok körében 19 százalékos. A hatvan év fölöttieknél viszont Laschet a legnépszerűbb 42 százalékkal, Baerbock mellett az idős szavazók csupán 11 százaléka tenné le voksát.

Kapcsolódó írásaink