Külföld

Orbán Viktor hét tézise

Hét nagyon fontos tézist ismertetett a kormányfő a szovjet csapatok kivonulásának 30. évfordulóján mondott beszédében.

Orbán Viktor hét tézise
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a szovjet csapatok kivonulásának harmincadik évfordulóján a Pesti Vigadóban
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A miniszterelnök beszédében a kormány hét tézisét sorolta fel, melyek a következők: 

  • Robogunk egy birodalmi jellegű Európai Unió felé, a nemzetek Európája helyett egy olyan európai szuperállamot építenek Brüsszelben, amelyre senki sem adott felhatalmazást.
  • Brüsszelt ma azok irányítják, akik az integrációt nem eszköznek, hanem célnak, öncélnak tekintik, és ezért felül akarnak írni minden nemzeti érdeket és hagyományos értéket.
  • Brüsszel a hatalma egy tekintélyes szeletét kiszervezte és átjátszotta Európán kívülről szervezett és irányított hálózatoknak, elsősorban a Soros-féle hálózatoknak és a mögötte álló amerikai demokrata érdekeknek.
  • Közös gazdasági siker nélkül az Európai Unió szét fog esni
  • A következő évtized a veszélyes kihívások, a népvándorlások, a migráció, járványok és pandémia korszaka lesz, és ebben a veszélyes korszakban kell biztonságot teremteni és sikeresnek lenni a világgazdaságban.
  • Az Európai Parlament zsákutcának bizonyult az európai demokrácia szempontjából, csak a saját ideológiai és intézményi érdekeit képviseli, ezért jelentősen növelni kell a nemzeti parlamentek szerepét.
  • Szerbiát fel kell venni az Európai Unióba, mert Szerbia tagságához nagyobb érdek fűződik az unió részéről, mint a szerbekéről.

Orbán Viktor beszédéről itt olvashat többet!

A Pesti Vigadóban tartott eseményen Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója és Varga Judit igazságügyi miniszter is beszédet mondott, melyeket ebben a cikkben olvashatnak!

Kapcsolódó írásaink