Külföld

Engedett az uniós bíróság a baloldali követeléseknek

„Koncepciós eljárás”

Gyorsított eljárásban bírálja el az Európai Unió Bírósága a jogállamisági kondicionalitást megtámadó magyar és lengyel keresetet, eleget téve az Euró­pai Parlament kérésének.

A luxembourgi székhelyű testület döntéséről Varga Judit igazságügyi miniszter számolt be közösségi oldalán. A tárcavezető abszurdnak nevezte, hogy az unió történetének egyik legfontosabb és legbonyolultabb jogi kérdésére mindössze pár hónap döntési időt szán a bíróság, miközben majdnem három év alatt tudott csak dönteni arról, szabályosan fogadták-e el a Sargentini-jelentést.

„A brüsszeli balliberális politikusok képtelenek elviselni, hogy vannak tagállamok, melyek a szuverén, önálló nemzetállamok Európájában hisznek, és elutasítják a migrációt – írta Varga, aki szerint hazánk ismét koncepciós eljárás célpontja. Nem engedünk a politikai zsarolásnak, továbbra is a magyar érdekeket fogjuk képviselni itthon, Brüsszelben és a bíróság előtt egyaránt” – tette hozzá. Az uniós bíróság közölte, a tárgyalás időpontját október 11–12-ére tűzte ki.

Kapcsolódó írásaink