Külföld

Varga Judit: Továbbra sem engedünk a politikai zsarolásnak

Az Európai Unió Bírósága eleget tett az EP kérésének és elrendelte a jogállamisági kondicionalitást megtámadó keresetünk gyorsított eljárásban történő elbírálását - írta Varga Judit a Facebook-oldalán pénteken délelőtt.

Varga Judit: Továbbra sem engedünk a politikai zsarolásnak
Varga Judit igazságügyminiszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

Az igazságügyi miniszter szerint abszurd, hogy a Sargentini-szavazás következtében felmerült egyszerű eljárásjogi kérdésben közel 3 év alatt tudott csak dönteni a testület, most azonban az Unió történetének egyik legfontosabb és legbonyolultabb jogi kérdésére mindössze pár hónap döntési időt szán.

„Régóta tudjuk, hogy a brüsszeli balliberális politikusok képtelenek elviselni, hogy vannak tagállamok, melyek a szuverén, önálló nemzetállamok Európájában hisznek, és elutasítják a migrációt” - fogalmazott Varga Judit.

Objektum doboz

Hozzátette: a mostani eljárás is ékes példája az ellenünk folyó politikailag motivált koncepciós eljárásnak. Ezzel azonban megrendítik az egész európai együttműködésbe vetett bizalmat

„Mi továbbra sem engedünk a politikai zsarolásnak, továbbra is a magyar érdekeket fogjuk képviselni itthon, Brüsszelben és a luxembourgi bíróság előtt egyaránt!” - szögezte le bejegyzése végén a miniszter.

Kapcsolódó írásaink

Varga Judit: A jogállamiság hazatért

Ā„A téma ugyanis az igazságügyi miniszterek elé került” - Senki sem kritizálta Magyarországot, amiért nem csatlakozott az Európai Ügyészséghez