Külföld

Varga Judit: A jogállamiság hazatért

„A jogállamisági vita végre oda került, ahová tartozik, a téma ugyanis az igazságügyi miniszterek elé került; az 1996-os Európa-bajnokság szlogenje újra aktuális: a foci hazatér helyett azonban most a jogállamiság hazatér a mérvadó” - jelentette ki az igazságügyi miniszter hétfőn Luxembourgban, a tagországok európai ügyekkel foglalkozó szakminisztereinek tanácsülését követően.

Varga Judit: A jogállamiság hazatért
Varga Judit
Fotó: MH

Varga Judit telefonon nyilatkozva kiemelte: a luxembourgi ülésen „végre szakemberek” beszéltek a jogállamisági kérdéséről, közöttük a tanácsülés napirendjén szereplő Európai Ügyészségről, vagy az egyes uniós tagállamok ügyészi szervezeteiről.

Ha nem szakemberek beszélnek a jogállamiságról, és nem ők elemzik a tagállami sajátosságokat, könnyen politikai boszorkányüldözéssé fajulhat a vita - hangsúlyozta az igazságügyi miniszter.

Objektum doboz

Az igazságügyi tárca vezetője egy másik Facebook-posztban jelentette be, hogy van egy „rossz híre” az ellenzék számára, ennek a lényege pedig, hogy az EU igazságügyi minisztereinek ülésén, ahol „a jogállamiság legelkötelezettebb szakértői ülnek, senki sem kritizálta Magyarországot azért mert nem csatlakozott az Európai Ügyészséghez”.

Ennyit erről! - írta Varga Judit, aki szerint a baloldalnak lassan érdemes lenne abbahagynia az Európai Ügyészséggel kapcsolatos politikai hangulatkeltést!

„Amihez nem kötelező csatlakozni, ahhoz ne is kelljen” - mutatott rá a miniszter.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink