Külföld

„Soros üzemmódba kapcsolt az Európai Bizottság: Gyöngyöspata újratöltve”

Soros üzemmódba kapcsolt az Európai Bizottság: Gyöngyöspata újratöltve - írta közösségi oldalán Horváth László fideszes képviselő annak kapcsán, hogy az Európai Bizottság (EB) kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben.

„Soros üzemmódba kapcsolt az Európai Bizottság: Gyöngyöspata újratöltve”
Az EB kötelezettségszegési eljárásában a vád alapja az a törvény, mely szerint a gyöngyöspataihoz hasonló iskolai perekben pénz helyett oktatás és képzés adható sérelemdíjként
Fotó: MH

A politikus közölte: a vád alapja az általa benyújtott, majd a parlament nagy többsége által el is fogadott törvény, mely szerint a gyöngyöspataihoz hasonló iskolai perekben pénz helyett oktatás és képzés adható sérelemdíjként. „Ezzel a törvénnyel vetettünk véget a szegregációs biznisznek, a Soros-szervezetek által kreált pénzszerző akcióknak” - tette hozzá Horváth László.

A képviselő szerint az idő mindenben őket igazolta: a gyöngyöspatai iskolaperben igazságtalanul megítélt 100 millió forintból a pernyertesek egy vasat se költöttek oktatásra, a törvény viszont megakadályozta a további pénzszerző pereket, az iskolaőrök pedig fegyelmet és biztonságot hoztak az intézményekbe - mutatott rá.

Horváth László leszögezte: az Európai Bizottsággal szemben is kiállnak az igazukért, és biztosítják a gyermekek nyugodt tanulásának és tanításának feltételeit.

„Ennek a kötelezettségszegési eljárásnak csak az a célja - és ezt előre megmondtam -, hogy Magyarországot megint a vádlottak padjára ültessék, és koholt vádak alapján rasszista bélyeget próbáljanak meg rásütni. Egy olyan törvényt támadnak a származási megkülönböztetés vádjával, amely minden tanulóra vonatkozik, származásra való tekintet nélkül” - fogalmazott a képviselő.

„Ez egy másik EB-meccs, de itt sem térdelünk, beleállunk! Hajrá, Magyarország!” - zárta bejegyzését a kormánypárti politikus.

Kapcsolódó írásaink

Tetszhalott civilek

ĀÉvekkel ezelőtt bejelentette megszűnését, ám a gyöngyöspatai iskola fenntartóiból még kiperelt százmillió forintot a Soros-féle alapítvány