Külföld

Washington tényeket titkol el Lavrov szerint

Lelőtt maláj utasszállító

Az Egyesült Államok eddig kategorikusan megtagadta, hogy rendelkezésre bocsássa a 2014 júliusában Délkelet-Ukrajna felett lelőtt maláj utasszállító katasztrófája idején készített műholdas felvételeket, a napokban pedig az ügyben eljáró holland bíróság közölte: többé már nincs arra remény, hogy az amerikaiak rendelkezésre bocsássák ezeket a felvételeket – jelentette ki Szergej Lavrov.

Washington tényeket titkol el Lavrov szerint
Lavrov elmondta, hogy Oroszország továbbra is kompromisszumra törekszik az összes érdekelt országgal a Perzsa-öböl térségére vonatkozó kollektív biztonsági koncepciója alapján
Fotó: AFP/Sputnik/Russian Foreign Mi

Az orosz külügyminiszter a Jevgenyij Primakov néhai kémfőnökről, külügyminiszterről és kormányfőről elnevezett moszkvai előadás-sorozaton úgy vélte, Washington kolosszális jelentőségű tényeket titkol el. Az ügyben három orosz és egy ukrán állampolgár ellen emeltek vádat, akik a donyecki szakadárok oldalán harcoltak az orosz–ukrán konfliktusban. Moszkva tagadja, hogy köze lett volna a gép lelövéséhez. Lavrov beszélt arról is, hogy nem vár áttörést Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai elnök genfi csúcstalálkozójától. Szerinte ugyanakkor a két legnagyobb atomhatalomnak szüksége van arra, hogy a legmagasabb szinten vitassa meg, miben lát a maga számára fenyegetést.

Kapcsolódó írásaink