Külföld

Orbán Viktor részvétét fejezte ki Netanjahunak

Izraeli kollégájának, Benjamin Netanjahu miniszterelnöknek írt levélben fejezte ki részvétét Orbán Viktor az izraeli Meron-hegy oldalában történt tömegkatasztrófa kapcsán - tájékoztatott Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár pénteken.

Orbán Viktor részvétét fejezte ki Netanjahunak
Orbán Viktor miniszterelnök
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A kormányfő azt írta: mély fájdalommal értesült az éves lag baómer ünnepségen történt tragikus eseményekről, amelyek sok emberéletet követeltek és sokak sérülését okozták.

„Engedje meg, hogy kifejezzem őszinte részvétemet, valamint mélységes együttérzésünket és szolidaritásunkat az áldozatok családjai iránt. Mielőbbi gyógyulást kívánunk a sérülteknek” - fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette: „gondolataink és imáink az áldozatokkal, családjaikkal és Izrael népével vannak ebben a nehéz időszakban”.

Kövér László házelnök részvétét fejezte ki Jarív Levinnek, a kneszet elnökének a tömegkatasztrófa miatt.

Az Országgyűlés Sajtóirodája által közzétett távirat szerint az Országgyűlés elnöke azt írta: megdöbbenéssel és mély megrendüléssel értesült a Meron-hegyi Lág Báómer ünnepségen csütörtökön történt tragédiáról.

Kövér László együttérzéséről biztosította az áldozatok családjait és szeretteit, továbbá sok erőt és kitartást kívánt nekik a mostani nehéz időszakban. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy minden sérült gyorsan felépül.

„Kérem, fogadja szívből jövő részvétemet e tragikus esemény alkalmából” - írta az izraeli törvényhozás elnökének Kövér László.

A tragédia Izrael északi részén, Meron városánál történt, ahol a 2. században élt rabbi, a zsidó miszticizmus egyik vezéralakja, Simon bar Jocháj sírja található. A vallási ünnepen több tízezren vettek részt, a zarándokok halálát a zsúfoltság és a tolongás okozta; a halálos áldozatok többsége megfulladt vagy agyontaposták. A halálos áldozatok száma péntek délutánra 45-re nőtt, 150-en megsérültek.

Kapcsolódó írásaink

Világok harca: Biden beszéde a tervekről

ĀAz autokraták az Egyesült Államok ellen fogadtak, mutassuk meg, hogy tévedtek – jelentette ki az amerikai elnök, aki patrióta üzenetbe csomagolva mutatta be elképzeléseit

Forrong Franciaország

ĀPolgárháborút vizionál, a bevándorlás és az iszlamizmus ellen fellépést sürget egy nagy port kavart nyílt levél, amit aktív katonák is aláírtak