Külföld

Újabb nagy Biden-csomag érkezhet

„Arrogáns városi demokraták”

Az amerikai kormány 1800 milliárd dollárt fordítana különböző oktatási és családtámogatási programokra. Mire olvasóink kezükben tartják a lapot, az amerikai családok tervéről szóló javaslatot Joe Biden amerikai elnök valószínűleg magyar idő szerint hajnalban, kongresszusi beszédében már be is jelentette.

Időközben James Carville, a demokraták volt kampánytanácsadója a Vox című portálnak az MTI beszámolója szerint arról beszélt, hogy a Demokrata Pártban a vélt faji elnyomás elleni radikalizmus okoz problémákat, de erről senki nem akar beszélni, mert félnek, hogy bajba kerülnek. Carville szerint bár a demokraták megnyerték a 2020-as választásokat, de a pártnak problémája adódik az üzenetek közvetítésével.

Az ország nagy része városi, tengerparti, arrogáns pártként tekint a demokratákra, és ebben rejtőzik némi igazság. Az amerikai külügyminisztérium egyébként az egyre romló biztonsági helyzetre hivatkozva elrendelte minden olyan diplomata kivonását az Egyesült Államok kabuli nagykövetségéről, aki el tudja végezni máshonnan is a feladatait. A külügyminisztérium bejelentette, nem ajánlja az amerikai állampolgároknak, hogy Afganisztánba utazzanak, akik pedig ott tartózkodnak, azokat hazatérésre sürgette.

Kapcsolódó írásaink