Külföld

Hidvéghi: Nem a baloldal dönti el, hogy mik az európai értékek

Az Európai Parlament kedden este a 2021-27-re szóló „Jogok és Értékek” pénzügyi programról vitázott. Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő elmondta, hogy az utóbbi időben egy nagyon kártékony tendencia erősödött meg akkor, amikor európai értékekről beszélünk. Ez nem más, mint az „európaiság” fogalmának kisajátítása az egyre erőszakosabb baloldali szervezetek által - írja közleményében a politikus.

Hidvéghi: Nem a baloldal dönti el, hogy mik az európai értékek
Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő
Fotó: Európai Parlament

A „Jogok és Értékek Program” 2021-2027-es időszakra szóló pénzügyi program egyik legfőbb ismérve, hogy a korábbi időszak programjához képest még több pénzt juttatna az európai értékek előmozdítása érdekében a civil szervezetek támogatására.

Hidvéghi Balázs felszólalásában elmondta, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján sajnos e pénzek jelentős része nem valóban független és nem valóban civil szervezethez fog kerülni, hanem olyan politikai akciócsoportokhoz, amelyek hazug jelentésekkel, egyoldalú és részrehajló nyilatkozatokkal a baloldali ideológiai hadviselés kulcsszereplői.

Szégyenletes, ahogy a baloldal kisajátítja az európaiság fogalmát. A Jogok és Értékek Program vitáján a baloldali és liberális képviselők mindegyike kiselőadást tartott a sokszínűség és a szólásszabadság fontosságáról, majd ugyanazzal a lendülettel megtámadtak mindenkit, aki nem értett egyet velük - jegyezte meg Hidvéghi Balázs.

Nem engedjük meg, hogy a baloldal önkényesen eldöntse, mit értünk európai értékek alatt. Egy sokszínű Európában a hagyományos konzervatív értékeknek ugyanúgy helye van. Ez a baloldal által erőltetett egyoldalúság feszültséget gerjeszt, és csak gyengíti Európát - tette hozzá a képviselő.

Kapcsolódó írásaink