Belföld

Gyurcsány pártja a Soros-szervezetek magyarországi vezérhajója

A European Council on Foreign Relations (ECFR) nevű lobbiszervezet köti össze a Soros hálózatot, Gerald Knaust, Sorosék fizetett lobbistáját a magyar ellenzék gyurcsányista figuráival. A European Council on Foreign Relations nevű lobbiszervezet ugyanis Soros György támogatásából működik, illetve nyilvános taglistáján Soros György és Alexander, illetve Gerald Knaus mellett Bajnai Gordon, Ficsor Ádám és Szigetvári Viktor is felbukkan. Illetve Dessewffy Tibor is, aki Datadat Professional Kft. tulajdonosa, illetve a DEMOS Magyarország vezetőjeként Soros kitartottja volt - írja a Tűzfalcsoport blog.

Gyurcsány pártja a Soros-szervezetek magyarországi vezérhajója
Gyurcsány és sorosista pártja
Fotó: MH

A Soros-szervezetek magyarországi vezérhajójának szerepét tehát kétségtelenül a DK tölti be, azonban a teljes ellenzékre kiterjed a hálózat befolyása - írják blogbejegyzésükben.

A DK jelenti azt az intézményes keretet, amely garanciát nyújt arra, hogy az ellenzék mindenben alávesse magát annak az politikai célnak, amelyet Soros György meghatározott. Nem véletlen, hogy a Jobbiktól a Demokratikus Koalíción át az Együtt PM-ig tartó összefogást éppen Soros György sürgette, aki tisztában volt azzal, hogy Gyurcsány képes lesz ledarálni riválisait és dominálni az összefogásban részt vevő pártokat - teszik hozzá.

Soros György vagyona azonban lehetővé teszi azt is, hogy hálózata a DK-n kívül más eszközöket is felhasználjon az ellenzék irányítására. Biztos, ami biztos. Többek között ilyen céllal jöhetett létre a Közélet Iskolája is, mely kampányfőnökök képzésére irányuló rendezvényeket szervez, támogatói bázis építéséről, önkéntesek toborzásáról és irányításáról, valamint kommunikációs stratégiákról okítják a résztvevőket - hívják fel a figyelmet a szövegben.

A Közélet Iskolája a támogatói között tudhatja a Nyílt Társadalomért Alapítvány, a Norvég Civil Támogatási Alapot, a Rockefeller Brothers Fundot, a Rosa Luxemburg Stiftungot, valamint a német szociáldemokraták pártalapítványa, a Friedrich Ebert Stiftungot. Ebbe a sorba tartozik a Civilizáció Koalíció nevet viselő NGO is, melynek tagjai a Társaság a Szabadságjogokért, a Magyar Helsinki Bizottság, az Amnesty International Magyarország és az Ökotárs Alapítvány.

Ilyen civilnek mutatkozó szervezetek azonban garmadával működnek az ellenzék támogatására. Miközben a nemzetközi sajtó attól hangos, hogy Magyarországon ellehetetlenítik a civil szerveződéseket - emlékeztet a Tűzfalcsoport blog.

Kapcsolódó írásaink