Külföld

Merkel egyedüliként nem szavazott a CDU/CSU kancellárjelöltjéről

Baerbockot bírálta Merz

Élesen bírálta a német Zöldek kancellárjelöltjét, Annalena Baerbockot a kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa, Friedrich Merz.

A CDU volt elnökjelöltje a Kölner Stadt-Anzeiger című lap pénteki podcast adásában azt mondta, hogy kétségei vannak Baerbock alkalmasságát illetően, többek között azért, mert nincs nemzetközi tapasztalata. Nem szavazott Angela Merkel kancellár a CDU és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös kancellárjelöltjének személyéről szóló hétfői szavazáson, annak ellenére, hogy részt vett az ülésen – írta a Der Spiegel.

A CDU választmányában a 47 szavazásra jogosult közül 31-en támogatták Armin Laschet pártelnököt, kilencen Markus Söder bajor kormányfőre voksoltak, hatan tartózkodtak. Ez összesen 46 voks, a hiányzó szavazat feltehetően Merkelé. Veszített népszerűségéből a CSU a Sat. 1 csatornán közölt friss felmérés szerint. A párt támogatottsága jelenleg 34 százalékos, amely visszaesést jelent a 2017-es tartományi választáson elért 38,8 százalékhoz képest. A CSU főtitkára, Markus Blume a testvérpárt CDU-t hibáztatta a romló mutatók miatt.

Kapcsolódó írásaink

Merkel: Nem szabad kioktatni Kelet-Európát

ĀTöbb jogkört kell adni Brüsszelnek az egészségügy területén a német kancellár szerint, aki úgy véli, szükség van a járványügyi korlátozások egységes szabályozására