Külföld

Újabb lövöldözés történt az Egyesült Államokban

Milliárdos üzlet a migráció

Öt ember megsebesült egy lövöldözésben az egyesült államokbeli Louisiana államban – jelentette a KSLA lokális televízió helyi idő szerint vasárnap késő este.

Az incidens Shreveport városban történt az utcán, 21 óra körül. A rendőrség megerősítette, hogy lövések dördültek el, egyelőre csak annyit közöltek, hogy vizsgálják a körülményeket. Időközben az AFP francia hírügynökség által közzétett, az ENSZ adataira hivatkozó jelentésből az derült ki, hogy továbbra is dollármilliárdokat keresnek a drogkartelleknek dolgozó embercsempészek azokon az illegális migránsokon, akik Mexikón keresztül igyekeznek az Egyesült Államok felé.

A jelentésben idézett egyik tanú szerint az emberkereskedelmet jól megszervezett egységek irányítják, ők adják a csoportok mellé a vezetőt is. Egy 35 éves hondurasi férfi saját bevallása szerint 7000 dolláros adósságba verte magát, hogy eljuthasson az Egyesült Államokba ilyen módon. Az Egyesült Államok déli határán folyamatosan nő az érkezők száma, a migrációs válság egyre csak súlyosbodik. A republikánusok Joe Biden elnök laza bevándorláspolitikáját okolják, a Biden-adminisztráció szerint azonban mindez az előző elnök, Donald Trump intézkedéseinek hibája.

Kapcsolódó írásaink