Külföld

Peking reméli, hogy Tokió nem hagyja félrevezetni magát, és nem áll Washington mellé

Kínai figyelmeztetés

Figyelmeztette Tokiót Vang Ji kínai külügyminiszter, hogy ne álljon Washington mellé Pekinggel szemben – derült ki a kínai külügyminisztérium hivatalos internetes oldalán megjelent közleményekből.

Vang hétfő este telefonon beszélt Motegi Tosimicu japán külügyminiszterrel. „Egy bizonyos szuperhatalom akarata nem képviseli a nemzetközi közösséget, és annak a kis számú országnak, amely ezt az országot követi, nem áll jogában kisajátítani a multilateralizmus szabályait” – utalt a kínai külügyi tárca vezetője az Egyesült Államokra.

Vang kijelentette, remélik, hogy Japán autonóm országként objektívan tekint Kína fejlődésére, és nem hagyja magát félrevezetni egyes, Kínával szemben előítélettel rendelkező országok által. HozHozzátette: Kína és Japán is megállapodást írt alá a békés és baráti kapcsolat ápolásáról, amihez Tokiónak tartania kell magát. Szuga Josihide japán miniszterelnök Joe Biden beiktatása óta első meghívott külföldi vezetőként április 16-án látogatást tesz a Fehér Házban.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom