Külföld

Varga Judit: Az európai baloldal mindenkit elhallgattatna, akivel nem ért egyet

Az európai baloldal mindenkit elhallgattatna, akivel nem ért egyet, és amikor lehetősége van rá, ezt meg is teszi - hangsúlyozta Varga Judit igazságügyi miniszter csütörtök este a Facebook-oldalán.

Varga Judit: Az európai baloldal mindenkit elhallgattatna, akivel nem ért egyet
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook

Kedden Janez Jansa szlovén kormányfő felszólította Sophie in 't Veld holland liberális európai parlamenti (EP-) képviselőt, hogy távozzon az EP demokráciafigyelő csoportjának éléről, mert nem tette lehetővé, hogy levetítsenek egy videóösszeállítást a szlovén médiahelyzettel kapcsolatos parlamenti vitában.

Varga Judit megjegyezte, jól ismerik Sophie in 't Veld holland képviselőt, „akinek már egy évtizede a kedvenc hobbija Magyarország rágalmazása”.

Hozzátette, a képviselő „abszurd módon” az Európai Parlament szlovéniai médiaszabadságot vizsgáló munkacsoporti meghallgatásán tiltotta meg a szlovén miniszterelnöknek, hogy nyilvánosan bemutasson egy a témával kapcsolatban készített videofelvételt.

„Az ülést vezető képviselő önellentmondásokba keveredve, kioktató hangnemben magyarázkodva utasította el a szlovén miniszterelnök kérését” - fogalmazott Varga Judit.

Objektum doboz

Az igazságügyi miniszter azt írta: ez újabb bizonyíték arra, hogy a „jogállamisági” ülések nem a demokráciáról és az alapjogokról, hanem a jobboldali vezetésű országokkal szembeni politikai boszorkányüldözésről szólnak.

„Több tiszteletet Közép-Európának! Több tiszteletet a közép-európai állampolgároknak!” - zárta bejegyzését Varga Judit.
 

Kapcsolódó írásaink