Külföld

Orbán Viktor gratulált az új szlovák miniszterelnöknek

Orbán Viktor gratuláló levelet küldött Szlovákia miniszterelnökévé történt kinevezéséhez Eduard Hegernek; a távozó Igor Matovic kormányfőnek pedig egy másik levélben köszönetet mondott az eddigi kitűnő együttműködésükért - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár csütörtökön.

Orbán Viktor gratulált az új szlovák miniszterelnöknek
Orbán Viktor miniszterelnök a rendelkezések aláírása közben
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Az új szlovák miniszterelnöknek, Eduard Hegernek Orbán Viktor azt írta: Magyarország Szlovákiát kulcsfontosságú szövetségesnek és stratégiai partnernek tekinti. Örömét fejezte ki, hogy a két ország kapcsolatai az elmúlt években minden lehetséges területen fejlődtek. A magyar kormányfő bízik a széles körű együttműködés további megerősítésében, és - a rendkívüli járványügyi kihívások ellenére - bízik abban, hogy „együtt képesek leszünk fenntartani a V4 csoport szerepét Európa növekedési motorjaként”.

Orbán Viktor reményét fejezte ki, hogy hamarosan személyesen is tárgyalhat új szlovák partnerével az aktuális politikai és gazdasági témákról.

A távozó szlovák miniszterelnöknek, Igor Matovicnak Orbán Viktor megköszönte a kitűnő együttműködést, ami „bizonyított ebben a rendkívüli kihívásokkal teli időszakban”.

„Őszintén hálás vagyok az Ön konstruktív hozzáállásáért, ami segített felülkerekedni a COVID-19 járvány nehézségein. Köszönöm megfontolt döntéseit, amelyekkel képesek voltunk nyitva tartani a határokat és működtetni a gazdaságainkat. Különösen nagyra értékelem erőfeszítéseit, amelyeket a V4-együttműködés folyamatos erősítéséért tett” - fogalmazott a magyar miniszterelnök, aki felidézte Magyarország és Szlovákia közös projektjeit is, kiemelve a Monostori Híd átadását, amely nagyban hozzájárult a két ország és polgárai kapcsolatainak szorosabbra fűzéséhez.
 

Kapcsolódó írásaink