Külföld

Lemondatnák Sophie in 't Veldet

Levélben szólította lemondásra az Európai Parlament alapjogi bizottsága, azaz a LIBE demokráciáért, jogállamiságért és alapjogokért felelős monitoring csoportjának (DRFMG) elnökét Janez Jansa szlovén kormányfő kabinetfőnöke, Peter Suhel. 

Lemondatnák Sophie in 't Veldet
Sophie in ’t Veld holland liberális politikus
Fotó: Európai Parlament

A holland liberális Sophie in 't Veld vezette múlt héten azt a vitát, amelyben Jansa be akart mutatni egy kisfilmet a valós szlovén médiahelyzetről, ám ezt a csoport elnöke nem engedte. 

Suhel szerint in 't Veld jóvátehetetlen kárt okozott az általa vezetett csoport megítélésének és hitelességének. Emlékeztetett, a holland képviselő többek közt arra hivatkozott, hogy a videót későn küldték és nem is szokványos videókat bemutatni  a vitákban, ám egyik állítás sem igaz.

Objektum doboz

Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő a Twitteren óriási képmutatásnak nevezte, hogy in 't Veld a demokráciáért felelős csoport elnöke, ezért szerinte is le kell mondania. Megjegyezte, a holland politikus csak két véleményt ismer, „a baloldalit és a helytelent”.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom