Külföld

Feláldozta fiát egy német nő az Iszlám Államért

Őrizetbe vétel Berlinben

Letartóztatott a német ügyészség szerdán egy német állampolgárságú nőt, aki a gyanú szerint csatlakozott az Iszlám Államhoz Szíriában – írta meg a Der Tagesspiegel című lap.

A Berlin-Brandenburg repülőtéren elfogott Stefanie A. az ügyészség közlése szerint 2016 nyarán utazott fiával a közel-keleti országba, ahol csatlakoztak a nő terrorista férjéhez. A szülők az akkor 15 éves fiút az Iszlám Állam egyik kiképzőtáborába küldték. A fiatalkorút a képzést követően aktívan felhasználták a katonai műveletekben, mígnem 2018 márciusában egy légi támadásban életét vesztette.

Maga Stefanie A. is a terrorszervezet harcosa volt, őt és férjét 2019-ben a kelet-szíriai Baghusban tartóztatták le, majd egy, a kurdok által őrzött börtönbe került. A szövetségi ügyészség a nőt többek között külföldi terrorszervezetben viselt tagsággal és emberiesség elleni háborús bűncselekménnyel vádolja.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom