Külföld

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy titkosszolgálati akció történt Szájer ellen

Mint ahogy korábban is sejthető volt, előre megtervezett titkosszolgálati akció lehetett Szájer József korábbi fideszes EP-képviselő múlt novemberi brüsszeli elfogása. Erre a narratívára a nemrég közzétett videó nagy mértékben ráerősít.

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy titkosszolgálati akció történt Szájer ellen
Szájer József
Fotó: MH

A Szájer József elfogásáról kikerült videó már első ránézésre is gyanús, ugyanis profi tévéstáb által készített, szokatlanul jó minőségű képsorokról van szó. A legalább HD minőségű, elképesztően tiszta hanggal, vélhetően több kamerával felvett jeleneteket úgy magyarázzák, hogy a belga VTM televízió éppen a brüsszeli rendőrség hétköznapi munkájáról forgatott, így a rendőrökkel együtt utaztak a kamerások az autóban és érkeztek a helyszínre velük. Szembeötlő a helyzet életszerűtlensége.

Aki kicsit is ismeri a belgiumi rendőrségi állapotokat, a legmagasabb szintű engedély (sőt, nem engedély, inkább parancs) kellett ahhoz, hogy a tévések ott legyenek. Egészen pontosan: a tévéseket magukkal vitték, tudatosan. A belga rendőrség egy sima tolvaj lebuktatásánál is fél. A zavaros személyiségi jogi ügyek, a hol kétbalkezes, hol agresszivitásba torkolló rendőri akciók miatt végképp - hangsúlyozza az Origo.

A felvett anyag napvilágra pont épp a balliberális Euronews-nak köszönhető, ők „vették észre” az előzetes videót, és így reklámozzák a csütörtök esti tévéműsorukat.

Szájer lebuktatásának célja az lehetett, hogy így gyakoroljanak nyomást az uniós büdzsét és helyreállítási alapot vétózó Magyarországra. Mint ismert: a nyomásgyakorlás nem volt eredményes, az uniós csúcs Magyarország nagy sikerét hozta, a várhatónál is több pénz jön Magyarországra.

Szerda délután Szájer József oldalán megjelent egy közlemény, melyet változtatás nélkül közlünk:

Belgiumi ügyvédem a mai napon azt közölte velem, hogy a belga ügyészség tájékoztatta, hogy a 2020. november 27-i gyülekezési tilalomsértési és drogbirtoklási ügyemet a hatóság megvizsgálta és jogkövetkezmény nélkül lezárta, hivatalos eljárás nem indult, a mentelmi jog felfüggesztését nem indítványozták. A Covid-19 korlátozások megszegése miatt 250 eurót fizettem.

Az ügy lezárult, annak kapcsán az alábbi nyilatkozatot teszem:

A politikát három és fél évtizede szabadságharcosként kezdtem. A kommunista diktatúra ellen, Magyarország függetlenségéért, Európa újraegyesítéséért és azért küzdöttem, hogy minden magyar szabad emberként élhessen a hazájában. Ez a harc sikeres volt. Mindig a nemzet közös ügyét néztem, magamat soha előre nem toltam, politikus harcostársaimat tiszteltem, a választók által rám bízott képviselői munkát tisztességgel elvégeztem és ellenfeleimmel is méltányosan bántam.

Az európai politizálás tizenhat éve során a magyar nemzet érdekeit és szabadságát szolgáltam, hazámat megalkuvás nélkül, mindig megvédtem a nemtelen, külső, hungarofób támadások ellen. A 2020 november 27-i magatartásomért - mandátumomról és párttagságomról való gyors lemondással - vállaltam a politikai felelősséget, azért mindenkit megkövettem.

Az elmúlt hónapokban számos méltánytalan, vagy gyűlölködő támadás is ért, de együttérző megnyilvánulásokat is kaptam. Megköszönöm mindenkinek, aki a legnehezebb időszakban lelki támaszt, vigaszt és segítséget nyújtott. Mindig tiszteletben tartottam az emberi méltóságot és a mindenkinek a magánélethez való jogát.

Harminc éves politikai pályám során homofób megnyilvánulást nem tettem; beszédeim, írásaim, interjúim vizsgálatával - amelyek itt, ezen a honlapon (www.szajer.hu) is szinte hiánytalanul hozzáférhetőek - erről bárki meggyőződhet. Képviselői pozíciómról való lemondással megszűnt nyilvános közszereplői státuszom. A belga hatóság döntése után az is egyértelmű, hogy ellenem jogi eljárás nem folyik, minden tekintetben magánszemély vagyok, megillet a magánélethez való jog. Ennek tiszteletben tartását mindenkitől elvárom.