Külföld

Beismerték: a brüsszeli baloldal csak politikai okokból támadja a magyar kormányt

Ismét kibújt a szög a zsákból - írja Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán arra reagálva, hogy az egyik liberális EP-képviselő beismerte, kizárólag politikai okokból támadják a magyar kormányt Brüsszelben.

Beismerték: a brüsszeli baloldal csak politikai okokból támadja a magyar kormányt
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

„Jól ismerjük már Sophie In’t Veld képviselő asszonyt, a jogállamiság 'hősét' és a hazug Sargentini-jelentés egyik legnagyobb támogatóját” - fogalmazott a tárcazavezető.

Bejegyzésében leírta, hogy a holland liberális EP-képviselő egy Twitter-üzenetben beismerte, hogy a brüsszeli baloldal lengyel és magyar kormányokkal kapcsolatos jogállamisági aggályai nem jogi jellegűek, hanem kizárólag politikaiak.

„No komment” - tette hozzá Varga Judit.

Objektum doboz

Az EP fellépése a jogállam minden elvének ellentmond

„Teljes szintlépésnek, a jogállam minden elvének ellentmondó példátlan fellépésnek” nevezte az igazságügyi miniszter csütörtök reggel a Kossuth rádióban azt, hogy „az Európai Parlament (EP) politikai nyomás alá helyezi az Európai Bizottságot és ezáltal közvetve az Európai Bíróságot”.

Varga Juditot a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban annak kapcsán kérdezték, hogy korábban Vera Jourová uniós biztos, majd az EP is a kondicionalitási rendelet alkalmazását sürgette, amelyet Lengyelország és Magyarország az Európai Unió Bírósága előtt támadott meg.

A miniszter teljességgel elfogadhatatlannak tartja azt, hogy Európában egy független bíróság munkájába folyamatban lévő ügyben beavatkozzanak.

Kiemelte: egész Európára „elemi erővel csapott le” a koronavírus-járvány harmadik hulláma. Minden ország a vírus kezelésével van elfoglalva. Magyarországon is minden erőt a vírus kezelésére összpontosítanak, az egészségügyi dolgozók erőn felül teljesítenek - hangsúlyozta Varga Judit, megjegyezve: „ebben a helyzetben az EP szórakozik”.

Kitért arra is, 2010 óta folyamatos nemzetközi támadások érik a konzervatív magyar kormányt. Ehhez a magyar ellenzék és annak EP-képviselői is hathatós segítséget nyújtanak. Megjegyezte, tavaly nyáron történelmi mértékű megállapodás született a következő hét éves pénzügyi kerettervről, illetve a vírus okozta válságot kezelő mentőcsomagról. Ennek révén soha nem látott mennyiségű anyagi forrás fog áramolni a tagállamokhoz - mondta a miniszter, aki példaként említette, hogy a magyar felsőoktatás is nagy fejlesztési lehetőségekhez jut.

A magyar ellenzéki politikusok azáltal, hogy különböző eljárásokat akarnak kikényszeríteni Magyarország ellen, saját hazájukat, annak állampolgárait károsítják meg - mutatott rá a miniszter, kiemelve: „ezt nem hagyjuk”. Hozzáfűzte, ezen képviselők eljárásának erkölcsi megítélése a választópolgárok dolga.

Kapcsolódó írásaink