Külföld

„Az EP ismét megpróbálja rátenni a kezét a magyaroknak járó forrásokra”

Miközben a járvány Európában elemi erővel tombol és a tagállamok azon dolgoznak, hogy emberéleteket mentsenek, az Európai Parlament ismét megpróbálja rátenni a kezét a magyar embereknek járó forrásokra – fogalmaz Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében Varga Judit.

„Az EP ismét megpróbálja rátenni a kezét a magyaroknak járó forrásokra”
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

Mint azt az igazságügyi miniszter kiemeli, a magyar ellenzéki pártok támogatják, sőt oroszlánrészt vállalnak ebben a rosszindulatú machinációban és még büszkék is rá.

Decemberben sikeresen elhárítottuk a baloldal támadásait és megvédtük a magyarok érdekeit. Azonban azt, ami jogellenes, nem hagytuk szó nélkül, ezért Lengyelországgal közösen az Európa Unió Bíróságához fordultunk, hogy vizsgálja meg a kondicionalitási rendeletet – emeli ki a tárcavezető. Hozzáteszi, decemberben a tagállamok állam- és kormányfői megállapodása nyomán a bizottság vállalta, hogy a rendeletet addig nem alkalmazza, amíg azt az Európai Unió Bírósága vizsgálja.

Objektum doboz

A kondicionalitási rendelet alkalmazását sürgető Európai Parlament most nemcsak a bizottságot fenyegeti, hanem közvetetten az uniós bírákra is súlyos politikai nyomást gyakorol egy folyamatban lévő ügyben. Ha valami, ez a magatartás súlyosan sérti a jogállamiságot – zárja sorait Varga Judit.

Kapcsolódó írásaink