Külföld

Orbán Viktor jövő kedden Üzbegisztánban tárgyal

Üzbegisztánba utazik hivatalos látogatásra Orbán Viktor miniszterelnök március 30-án - tájékoztatott Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor jövő kedden Üzbegisztánban tárgyal
Orbán Viktor miniszterelnök Taskentbe utazik
Fotó: AFP/EU Commision

Mint mondta: Orbán Viktor Taskentben megbeszélést folytat Savkat Mirzijojev államfővel a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésének lehetőségeiről, de az aktuális világpolitikai kérdések is szóba kerülnek, mindenekelőtt a koronavírus-járvány elleni küzdelem és a válságból való kilábalás lehetőségei.

A magyar miniszterelnököt egy üzletember-delegáció is elkíséri Üzbegisztánba, melynek tagjai konkrét gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok lehetőségét keresik üzbég partnereikkel.

A sajtófőnök hozzátette: a tervek szerint Orbán Viktor másnap Turkesztánba utazott volna tovább a Türk Tanács soron következő ülésére, de a kazah szervezők úgy döntöttek, hogy a járványhelyzetre való tekintettel a csúcstalálkozót online, videokonferencia formájában tartják meg március 31-én.

Kapcsolódó írásaink

Többen is követhetik a Fideszt

ĀNagy érdeklődés övezi az Orbán Viktor által meghirdetett új, demokratikus, jobboldali összefogás létrejöttét, az Európai Néppártból is lehetnek még kilépők