Külföld

„Igazságtalan döntés volt Brüsszel részéről a Minority SafePack elutasítása”

Kérés az Európai Bizottsághoz

Hargita, Kovászna és Maros megye tanácsának elnöke, valamint a székelyföldi városok polgármesterei a Minority SafePack európai polgári kezdeményezés újbóli napirendre tűzését kérik az Európai Bizottságtól (EB) – áll az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatukban.

Mint írták: „megerősítjük kiállásunkat a külhoni magyarok, a magyarországi nemzetiségek és az európai kisebbségek ügye mellett”. Hozzátették, hogy velük közösen tiltakoznak az EB januári elutasító döntése ellen, amely szerintük igazságtalan a kisebbségek jogait tekintve. Az aláírók üdvözölték, hogy a nemzeti régiók európai polgári kezdeményezésnek révén az őshonos kisebbségek ügye ismét napirendre kerül az unióban.

Kapcsolódó írásaink

Folytatódik a küzdelem

ĀAz Európai Bizottság inkább a könnyebb utat választotta a Minority SafePack ügyében –  hangsúlyozta lapunknak Vincze Loránt RMDSZ-es politikus

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom