Külföld

„Fekete-Győr nyilatkozata a legsötétebb kommunista diktatúrát idézi”

Nyílt levet intézett a Fidesz Dacian Cioloshoz, a Renew Europe képviselőcsoport elnökéhez, mely EP-frakcióhoz tartozik a Momentum is. A levelet, melyet alább teljes terjedelmében közlünk, Deutsch Tamás írta, és tartozik hozzá egy videós változat is.

„Fekete-Győr nyilatkozata a legsötétebb kommunista diktatúrát idézi”
Fekete-Győr András bejelenti miniszterelnök-jelölti indulását
Fotó: Facebook/Fekete-Győr András

Tisztelt Elnök úr! Fekete-Győr András, a Momentum (Renew Europe) elnöke és miniszterelnökjelöltje nemrégiben a következő kijelentést tette: „Én azt gondolom egyébként – ebben én radikálisabb vagyok, mint a többség –, hogy azokat a propagandistákat, és itt most propagandistákról beszélünk, aki ott van a TV2-ben, aki ott van az Origóban, akik szándékosan rossz hírét keltik másoknak, szándékosan hamis és valótlan tényeket állítanak, akkor én őket egy időre eltiltanám a foglalkozásuktól.”

Teljes mértékben elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egy politikai párt nyíltan újságírókat fenyegessen, amiért azok más véleményen vannak! Fekete-Győr András nyilatkozata nem csupán a demokrácia alapelveinek mond ellent, hanem a legsötétebb kommunista diktatúrát idézi!

A Renew képviselőcsoport, amely máskor olyan harcosan védi a sajtószabadságot, nem maradhat csendben! Ezúton felszólítom a frakció vezetését, hogy fejezze ki szolidaritását a magyar újságírókkal és ítélje el Fekete-Győr intoleráns és antidemokratikus kijelentését!

Üdvözlettel:
Deutsch Tamás
A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink