Külföld

Köszönetet mondott a magyar segítségért a földrengés sújtotta Sziszek püspöke

Gyorsan cselekedett a kormány

Levélben mondott köszönetet a horvátországi földrengés károsultjaiért tett erőfeszítésekért Orbán Viktor kormányfőnek Vlado Kosic, Sziszek püspöke – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A katolikus vezető megfogalmazása szerint a sziszeki püspökséget nagyon súlyosan érintette a decemberi földrengés. Az összes EU-ország közül éppen Magyarország volt az, amely a legszélesebb körű és leggyorsabb segítséget nyújtotta számukra – emelte ki.

„Megragadom az alkalmat, hogy tiszteletemet fejezzem ki önnek, és megköszönjem azt, hogy határozottan kiáll a nemzeti és keresztényi identitásáért az Európai Unióban. Szeretném, ha a mi horvát politikusaink is így tudnák képviselni a mi katolikus értékeinket és hagyományainkat” – írta Vlado Kosic.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom