Külföld

Hidvéghi: El a kezekkel a gyerekeinktől!

Európa mindenki számára a szabadság területe kell, hogy legyen, de nem fogadunk el olyan erőszakos ideológiai kinyilatkoztatásokat, amelyek a társadalmunk alappilléreit kezdik ki, és fenyegetik a gyermekeink egészséges fejlődését – kommentálta Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő az Európai Parlament „LMBTQ szabadság”-ról szóló csütörtöki határozatát.

Hidvéghi: El a kezekkel a gyerekeinktől!
Hidvéghi Balázs: Minden tagállam maga dönti el, hogy mit gondol a családról és a házasságról, és ebbe Brüsszelnek nincs beleszólása
Fotó: MH/Európai Parlament

Az Európai Parlament plenáris ülése csütörtökön szavazott arról a határozatról, amely az Európai Uniót az „LMBTQ szabadság” területének nyilvánítja. A kinyilatkoztatáson túl a határozat számos ponton tartalmaz Lengyelországot elítélő részeket, de kritizálja Magyarországot is: többek között sérelmezi, hogy a magyar parlament által elfogadott alkotmánymódosítások „figyelmen kívül hagyják a transznemű és nem-bináris személyek létezését”.  A határozatot a baloldallal közösen jegyezte a Néppárt frakciója is.

Mindenfajta diszkriminációt és erőszakot el kell ítélni, bármilyen kisebbségről legyen is szó. Az Európai Unió mindenki számára a szabadság területe. Semmi sem indokolja, hogy egyes kisebbségek esetében ezt külön hangsúlyozzuk. Ez a határozat nem más, mint egy újabb ideológiai erőszakoskodás, ami kirekeszti azokat, akik egy adott világnézeti felfogással nem azonosulnak – mondta Hidvéghi Balázs.

A képviselő hozzátette, minden tagállam maga dönti el, hogy mit gondol a családról és a házasságról, és ebbe Brüsszelnek nincs beleszólása.

Nekünk evidencia, hogy az anya nő, az apa férfi. Mi a természeti és biológiai törvényszerűségekből indulunk ki. A diskurzus az Európai Parlamentben viszont eljutott arra a szinte, hogy ha valaki ilyen evidenciákat merészel kijelenteni, akkor rögtön homofóbnak és intoleránsnak bélyegezik – emelte ki a képviselő.

Hidvéghi szerint a határozat egy kizárólagosságra törekvő elméletet akar rákényszeríteni mindenkire, miközben csúsztatásokat tartalmaz, és visszaél az „egyenlőség„ és a „szabadság” eszméivel.

A többségi társadalomnak minden kisebbséggel szemben toleránsnak kell lennie, de azt nem hagyhatjuk, hogy a társadalom általunk fontosnak tartott alappilléreit kikezdjék. Azt pedig a legkevésbé sem megengedhető, hogy a gyermekeink egészséges fejlődését fenyegessék – tette hozzá az EP-képviselő.

Mi nem asszisztálunk ehhez a társadalomátalakító kísérlethez, ezért ahogy eddig mindig, most is a határozat ellen szavaztunk – mondta el Hidvéghi.

 Szívügyünk és kötelességünk a gyermekek védelme

Az Európai Parlament plenáris ülése a gyermekek jogairól szóló határozatot fogadott el. Hidvéghi Balázs, fideszes EP-képviselő szerint a határozat fontos intézkedésekre tesz javaslatot a kiszolgáltatott helyzetben lévő gyermekek védelmében. Hozzátette ugyanakkor, hogy még ebben a határozatban is fellelhető a baloldali ideológiát erőltető nyelvezet és tartalmi elemek.

Az Európai Parlament plenáris ülése által csütörtökön elfogadott határozat széles körűen foglalkozik a kiszolgáltatott helyzetben lévő gyermekeket érintő legfontosabb kérdésekkel. A szöveg intézkedésre szólít fel a gyermekek elleni erőszak, a gyermekszegénység, illetve a gyermekmunka minden formájának felszámolására, és ösztönözi a gyermekek szexuális zaklatása és kizsákmányolása elleni küzdelmet.

„Szívügyünk és kötelességünk a gyermekek védelme, ezért minden olyan intézkedést és javaslatot támogatunk, ami a gyermekek védelmében születik, és az érdekeiket szolgálja. A határozat arra is felhívja a figyelmet, hogy a koronavírus alatt a bezártság és az interneten töltött idő növekedése a gyerekeket most még nagyobb kockázatnak teszi ki, és tekintetben is fellépést javasol" - mondta el Hidvéghi Balázs.

„Az elfogadott határozatban ugyan van néhány kifogásolható elem, de összességében a téma fontossága és súlya miatt támogattuk a szöveget" - tette hozzá a képviselő.

Kapcsolódó írásaink