Külföld

„Törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést akarunk”

Mindenki nagy érdeklődéssel figyeli a világon, hogy a különböző országok hogyan birkóznak meg a nagy technológiai cégekkel azért, hogy azok betartsák a jogszabályokat és átlátható módon működjenek - írja Facebook-oldalán Varga Judit.

„Törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést akarunk”
Varga Judit a belső piacért felelős európai biztossal, Thierry Bretonnal egyeztetett
Fotó: Facebook/Varga Judit

Az igazságügyminiszter arról ír, hogy a Budapestre látogató európai biztossal, a belső piacért felelős Thierry Bretonnal egyeztetett a készülő európai uniós szabályozásról.

Örömmel értesült arról, hogy hazánk a Digitális Szabadság Bizottság munkájának köszönhetően már határozott előkészítő lépéseket tett egy közös európai szabályozás kialakítása érdekében és kérte türelmünket a magyar törvény előrehaladásával kapcsolatban - írta.

Varga Judit kiemeli, arról is tájékozatta a biztos, hogy Magyarországon sem akarnak mást a nagy tech cégekkel szemben, mint a törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést. Semmi mást, mint ami a többi cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik - foglalja össze a miniszter.

Elfogadom a Google vezetőinek egyeztetésre történő meghívását és hasonló konzultációkat kezdeményezek a Facebook és más technológiai óriások vezetőivel is. A munkát folytatjuk a magyar emberek védelme érdekében - írja az igazságügyminiszter, megköszönve a biztossal folytatott tartalmas beszélgetést is.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom