Külföld

Kovács Zoltán: Kudarcot vallott Brüsszel stratégiája

Verseny az idővel

Az oltás nem politikai kérdés, hanem hatékonyság és megbízhatóság kérdése – hangsúlyozta Kovács Zoltán a CNN hírtelevíziónak adott interjúban.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár arra a kérdésre, hogy Magyarország miért használja az Európai Unión kívüli vakcinákat, azt mondta: a kínai és az orosz vakcinát is sok helyen alkalmazzák a világon, Magyarország pedig bízik a tudósaiban és orvosaiban, akik jóváhagyták ezeket az oltásokat.

Nyilvánvaló, hogy az uniós stratégia kudarcot vallott, Brüsszel nem tudott gyors döntéseket hozni – tette hozzá, úgy folytatva: jelenleg az idővel versenyzünk, az új koronavírus-mutánsok gyorsabban terjednek, mint az eredeti vírus, a magyar stratégiát ezért a sürgősség határozza meg.

Orbán Viktor kormányfő, akit múlt vasárnap oltottak be a kínai vakcinával, az államtitkár szerint példát mutatott, hogy az országban minden elérhető oltás, amelyet magyar tudósok és orvosok engedélyeztek, megbízható és hatékony. A magyar ellenzék keleti oltóanyagokkal szembeni tiltakozásával kapcsolatban elmondta: az ellenzék számára semmi sem drága, félelmet és bizalmatlanságot gerjesztenek a lakosság körében.

Kapcsolódó írásaink