Külföld

Giuseppe Conte segíti az M5S-t, erősödik az olasz jobboldal

Draghi a legnépszerűbb politikus

Az Öt Csillag Mozgalom (M5S) újraalapításáról döntött a párt vezetősége vasárnap, a feladattal Giuseppe Conte lemondott miniszterelnököt bízták meg – írta az ANSA olasz hírügynökség.

Giuseppe Conte segíti az M5S-t, erősödik az olasz jobboldal
Giuseppe Conte
Fotó: AFP

Az M5S számos tagja kilépett, miután a párt úgy döntött, támogatja a Mario Draghi vezette kormányt. Ennek ellenére továbbra is a legtöbb képviselővel rendelkező párt a parlamentben, és az M5S adja a legtöbb minisztert az új kormányban. Mindezt még a 2018-as választásokon elért eredményének köszönheti, a mozgalom akkor 32 százalékot kapott, jelenlegi támogatottsága viszont csupán 15,4 százalékos. Az új kormányba szintén belépett jobboldali Liga egyre népszerűbb, felmérések szerint támogatottsága elérte a 23 százalékot. A kormánytag Demokrata Párt 19 százalékon, az ellenzéki Olasz Testvérek 17,2 százalékon áll. Jelenleg Mario Draghi a legnépszerűbb politikus az olaszok körében.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom