Külföld

Az unió négy orosz tisztviselővel szemben vezet be szankciókat

Intézkedések a Navalnij-ügy miatt

Diplomáciai források szerint az Európai Unió négy magas rangú orosz tisztviselőt vesz fel az Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus bebörtönzéséért felelősökkel szembeni szankciós listára.

Az unió négy orosz tisztviselővel szemben vezet be szankciókat
Alekszej Navalnij
Fotó: AFP

Az MTI közlése szerint a hivatalosan mától érvényes korlátozó intézkedések listáján Alekszandr Kalasnyikov, a Büntetés-végrehajtási Szolgálat vezetője, Alekszandr Basztrinkin, a Nyomozó Bizottság vezetője, Igor Krasznov főügyész, valamint Viktor Zolotov, a Nemzeti Gárda igazgatója szerepel.

Az uniós tagországok külügyminiszterei múlt heti találkozójukon állapodtak meg arról, hogy szankciókat vezetnek be azokkal szemben, akik felelősek Navalnij elítéléséért és bebörtönzéséért. Az intézkedések között utazási tilalom és vagyoni eszközök befagyasztása szerepel. Az ENSZ emberi jogi szakértői egyébként tegnap nemzetközi vizsgálatot sürgettek az orosz ellenzéki politikus megmérgezésének ügyében.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom